In 2021 ging een lang gekoesterde wens in vervulling met de plaatsing van een kas. Nu kan ik mijn succulenten eindelijk een plek geven waar ze goed kunnen groeien en ik ze ook zelf kan kweken.  Na een bezoek aan de tentoonstelling "Windows" van Caroline Walker besloot ik een schilderij van mijn kas te gaan maken. Ik ben al een heel eind en ben nu bezig met het schilderen van de planten in en rond de kas.

The Greenhouse, olieverf op linnen, 100 x 120 cm, nog in productie.

 

Tanken moeten we bijna allemaal, ik ook en met twee auto's ontkom je daar ook niet aan. Toch had ik daar  nog nooit een schilderij van gemaakt, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn collega Araun Gordijn. Daar komt nu verandering in.

Tanken, olieverf op paneel, 18 x 24 cm.

 

Ik werk graag in series en daarom zocht ik een vervolg op "V E R G A N E  G L O R I E" en toen kwam ik dit tegen op een sloperij op Zuid-Beveland. Het is vooral het licht wat me hier aanspreekt. Het schilderij lijkt klaar, maar er moet nog een hoop gedaan worden aan het gras op de voorgrond voordat hij van mij in een lijst mag.

Sloop, olieverf op linnen, 60 x 60 cm.

 

Een van de allermooiste bloeiers uit mijn succulenten verzameling is de Echinopsis subdenudata. Het duurt weken voordat uit een knop een bloem komt, en dan moet je er snel bij zijn, want hij bloeit maar 1 dag. 

De opzet is nu klaar, nu komt het aan op de details.

Echinopsis subdenudata, olieverf op paneel, 18 x 24 cm.